Over ons

Welkom

Jonge ondernemer opent eerste bandencentrale in Rupelstreek 30/3/2012
Tom Moeremans (24) opent zaterdag de eerste bandencentrale in de Rupelstreek. Ze bevindt zich op de grens Boom/Niel, op het industrieterrein Krekelenberg.
Tussen leveringen van banden door en in de verflucht ontmoeten we Tom Moeremans in zijn bedrijf in de Potaardestraat 74 in Niel, dat zaterdag 31 maart officieel boven de doopvont wordt gehouden. “Het is juist dat het van jongs af aan altijd een droom is geweest om een eigen zaak te hebben en/of uit te bouwen. Dat het nu een bandencentrale is geworden is op zich ook niet abnormaal. Verschillende familieleden hebben een eigen handelszaak die op een of andere manier verbonden is met de autowereld”, vertelt Tom Moeremans. Grappend voegt hij er aan toe dat in de gehuurde zaak aan de Potaardestraat 74 precies zes ramen aan de straatzijde zijn: iets anders dan B-A-N-D-E-N, voor elk venster één letter, kon hij hier niet beginnen.
Dat hij net nu de zelfstandige boot neemt, midden in een crisis, daar tilt Tom Moeremans niet erg aan. “Je moet er eens aan beginnen. Het kan dan misschien nu wat minder goed gaan op economisch vlak, maar als het nu lukt dan ben ik meteen gelanceerd.
Trouwens, wanneer is het goede ogenblik? Bovendien heeft iedereen banden nodig. De concurrentie in de wijde omgeving is ook niet zo erg groot. Ik denk dat ik gerust mag zeggen dat ik dan de enige echte bandencentrale ben in de hele Rupelstreek. Sommigen combineren wel garage en banden. Ik bevind me hier trouwens aan de ingang van een groot industrieterrein en daar zijn toch ook altijd wel bedrijfswagens aan het bollen”, gaat hij verder.
Banden Tom is het eerste bedrijfsgebouw aan de ingang van het industrieterrein Krekelenberg, op de grens van Niel en Boom. “Ik heb ruimte om 1850 banden te stockeren. Uiteraard ligt daar een gamma banden van allerlei merken, maar ik heb ook plaats voor wie zijn winterbanden wil achterlaten”, zegt Tom Moeremans.
JAN BOEY Gazet Van Antwerpen


 

Showroom